Beijing og Qatar

Om mesterskaber i lande, som ikke ligner os.

DIF mener

 

Vinter-OL i 2022 afholdes i Beijing i Kina, og VM i fodbold afholdes senere samme år i Qatar. Der er blevet rejst stor kritik af menneskerettighedssituationen i de to lande, og i den offentlige debat bliver der med jævne mellemrum argumenteret for, at dansk idræt bør boykotte de to mesterskaber.

På denne side er det muligt i at orientere sig i DIF's holdninger til mesterskaber i lande, som ikke ligner Danmark, og til spørgsmålet om eventuel boykot.

Q & A

DIF i medierne

Herunder kan man læse udvalgte DIF-nyheder og -debatindlæg om emnet

VINTER-OL i Beijing - DIF's position

I det dokument, som kan downloades nedenfor, gør DIF rede for sin holdning til Beijing som værtsby for det kommende vinter-OL.

Her bliver der blandt andet berørt spørgsmål om eventuel boykot, kriterier for uddeling af værtskaber og idrættens eget ansvar.

Desuden bliver der i dokumentet oplistet, hvilke initiativer DIF har sat og vil sætte i søen i forbindelse med legene i Beijing.

DOWNLOAD DIF'S POSITIONSPAPIR OM VINTER-OL I BEIJING
Vi vil være forberedt til tænderne på, at vi i Kina vil blive brugt til sportswashing. Vi vil ikke legitimere noget, vi ikke vil være med til. Hans Natorp, formand for DIF

DIF'S internationale strategi

DIF vedtog i juli 2021 en ny international strategi, som indeholder et større fokus på indflydelse, højere integritet og bæredygtighed, når der tildeles værtskaber til internationale idrætsevents.

Bæredygtige forandringer skal blandt andet ske via en stærkere og mere kritisk stemme, en øget indsats for at støtte de danskere der sidder på internationale poster og en fortsat målrettet indsats for at få danskere til tops i international idrætspolitik.

Andre strategiske indsatsområder er bl.a. en større national forankring af DIF’s internationale arbejde, fokus på nye internationale samarbejdspartnere, et styrket interessevaretagelse ift. EU og et tydeligt medansvar for udviklingen af den olympiske bevægelse.

Læs mere

OM DIF’S INTERNATIONALE STRATEGI

  • DIF’s internationale strategi løber fra 2021-2025

  • Strategien er vedtaget af DIF’s bestyrelse i foråret 2021 

DIF’S INTERNATIONALE MÆRKESAGER

  • Bekæmpelse af integritetsudfordringerne i international idræt

  • Internationale idrætsevents skal i højere grad skabe en bæredygtig og positiv økonomisk, social og miljømæssig udvikling i værtsbyer og værtslande

  • Skabe en verden i bevægelse – flere mennesker i verdens skal være idrætsaktive

DOWNLOAD DIF'S INTERNATIONALE STRATEGI

Hent den ned her

Samarbejde med Amnesty

Siden 2018 har DIF haft et samarbejde med Amnesty International i Danmark. Samarbejdsaftalen tager udgangspunkt i følgende tre områder:

  • DIF’s internationale arbejde: Her vil Amnesty stå til rådighed med informationer om menneskerettighedssituationen i lande, som DIF samarbejder med.
  • EM, VM, OL og PL etc.: Her vil DIF og Amnesty samarbejde og udveksle viden i forbindelse med fordeling, forberedelse og afholdelse af store internationale sportsbegivenheder.
  • DIF’s nationale arbejde: Her vil DIF i det omfang, det er muligt, deltage i arbejdet for at komme homofobi og diskrimination i sporten til livs.
  • Amnesty har flere gange bidraget med information til de danske atleter om menneskerettighedssituationen i værtslande. Eksempelvis i forbindelse med vinter-OL i Sochi/Rusland i 2019 og European Games i Minsk/Hviderusland i 2019.

Kontakt rette medarbejder