“I 2023 er det stadig Bohemian, der er på tronen. Den har en god alder og sundhed og er meget, meget fin. Men i næste sæson skal Vividos introduceres, og så må vi se, om den klarer cuttet. Det er endnu ikke til at sige, om den bliver god nok,” siger hun.
Hverdagen
Tilbage til Instagram-profilen, vi nævnte i begyndelsen. Blandt jubelopslagene fra årets sportslige højdepunkter, så er der også en hel del billeder og videoer, som virker meget mere hverdagsagtige. Det er billeder og videoer, hvor Cathrine Laudrup-Dufour klapper og fodrer sine heste eller rider en afslappet tur uden tilskuere hjemme i hallen i Fredensborg, kort sagt: Hverdagen som hesteejer.
De instagram-opslag er OGSÅ enormt populære med tusindvis af likes og mange kommentarer - og hvis hun selv skulle vælge, så var det nok også først og fremmest her, at Cathrine Laudrup-Dufour ville trykke ‘like’.
“Jeg har altid elsket rugbrødsarbejdet. Jeg elsker hverdagen med mit team. Jo, det er da også fedt, når vi skal rejse rundt til store stævner, men det er ikke det, der driver mig til at gøre, hvad jeg gør.
Konkurrencerne er en del af arbejdet og en måde at tjekke op på, at vi er på rette spor og rette vej. Men jeg trives virkeligt godt derhjemme. Jeg higer ikke på samme måde efter rampelyset, som følger med stævnerne. For mig er det bagsiden af medaljen,” siger hun.
Hun ved dog godt, at det er en helt uundværlig del af den forretning, som Cathrine Laudrup-Dufour også driver: En benhård forretning, hvor hun rejser rundt og finder unge heste, der har potentialet til at blive den nye Cassidy, Bohemian eller Vamos Amigos. Heste, der kan vinde guld - og sælges for guld.
“Jeg er meget bevidst om, at det er en kæmpestor del af det, jeg gør: At jeg viser mig til de gode stævner, men… jeg holder virkelig af hverdagen, og det tror jeg også, at man er nødt til at gøre,” siger hun.
Hun fortæller, at der bestemt ligger en motivation i tanken om at stå med en OL-medalje i Paris 2024, men det er ikke derfor, at hun gør det. “Det er jo et dyr, vi elsker. Vi er et kæmpe team, som arbejder sammen om de her dyr hver dag, og selv i hverdagen giver de noget tilbage til en. Hver eneste dag. Det er ikke kun medaljen, vi gør det for,” siger hun og sammenligner med andre og mere fysiske OL-discipliner, hvor atleterne som regel kun kan holde sig på toppen ved to-tre olympiske lege.
“Jeg forstår godt, at andre atleter brænder ud, før dressurrytterne gør. Vi arbejder med dyr, og vi får feedback hver dag. Svømmerne får en tid, og ja, det er meget mere målbart, men det her er mere bløde værdier.”
Giver videre
Cathrine Laudrup-Dufour har længe været optaget af at give de bløde værdier videre. Og så er vi på en måde tilbage ved den Instagramprofil. For med mere end 283.000 følgere, så ved hun godt, at hun ikke kun er en af verdens bedste dressurryttere. Hun er også influencer og rollemodel for tusinder af håbefulde børn og unge, som ser op til hende.
“Jeg ved hundrede procent, at jeg har et ansvar, og jeg vil helst ikke ud at lave ‘en Bendtner’ - selvom han gjorde det fantastisk,” siger hun med henvisning til nogle af de eskapader, som fodboldlandsholdets Nicklas Bendtner blev kendt for uden for banen, mens han scorede masser af mål på banen.
“Jeg er meget påpasselig med, hvad jeg lægger op og med at holde en ordentlig tone, for det er noget, jeg giver videre til de unge mennesker. Om det så er hestemennesker eller ej, så forsøger jeg at vise livet så ærligt som muligt. Jeg tænker meget over, at jeg gerne vil inspirere og motivere mine følgere,” siger hun.