Dansk idrætslegende er død  

Tidligere formand for Danmarks Olympiske Komité og medlem af IOC Niels Holst-Sørensen er gået bort.  
{{$root.dict.newsWrittenBy}} Jacob Andersen
26. okt 2023
Tidligere formand for Danmarks Olympiske Komité og medlem af IOC Niels Holst-Sørensen er gået bort.  

Danmarks Idrætsforbund har modtaget den triste besked, at en af dansk idræts helt store idrætspersonligheder Niels Holst-Sørensen er død tirsdag den 24. oktober 2023 efter kort tids sygdom.

Niels Holst-Sørensen blev 100 år, og han levede et langt og indholdsrigt liv med idrætten som sin store passion – både som aktiv atlet og som idrætspolitiker.

I 1940’erne var Niels Holst-Sørensen en af verdens bedste 400- og 800 meter løbere. Ved EM i 1946 vandt han sølv på 800 meter og guld på 400 meter, mens han ved OL i 1948 blev nummer otte på 800 meter. Niels Holst-Sørensen vandt også hele 18 danske mesterskaber.

I 1952 var Helsinki vært for OL og den olympiske ild skulle gennem Danmark. Her løb Niels Holst-Sørensen som den første i en fakkelstafet, der blev fulgt af mere end en million mennesker danskere. Han var igen fakkelbærer i 1994 på ildens vej gennem Danmark til vinter-OL i Lillehammer.

Efter sin aktive atletikkarriere blev Niels Holst-Sørensen en anerkendt idrætspolitiker, hvor han blandt andet var formand for Danmarks Olympiske Komité og medlem af IOC i en lang årrække.

Niels Holst-Sørensens virke for Danmark såvel nationalt som internationalt gennem mere end en menneskealder er imponerende og til inspiration for alle.

Ære være Niels Holst-Sørensens minde.

Niels Holst-Sørensens familie oplyser, at bisættelsen finder sted fra Gadevang Kirke i Hillerød lørdag 4.11 kl. 12.00

Flere nyheder