Magasinet Idrætsliv

Idrætslivet ifølge Rasmus Lauge

FOTO: IHF
Den genfødte guldhelt om at komme hjem til familien i Danmark, at score 10 mål i VM-finalen og drømmen om at blive læge. Nu venter to afgørende kampe i EHF EURO Cup mod Spanien på udebane torsdag og Sverige på hjemmebane lørdag.
{{$root.dict.newsWrittenBy}} Malte Storm Madsen
25. apr. 2023
Den genfødte guldhelt om at komme hjem til familien i Danmark, at score 10 mål i VM-finalen og drømmen om at blive læge. Nu venter to afgørende kampe i EHF EURO Cup mod Spanien på udebane torsdag og Sverige på hjemmebane lørdag.

At vinde VM-guld for tredje gang i trak var…

”… kæmpestort og fantastisk. Det betyder, at lillebitte Danmark har en rekord, som vi står helt alene med. Det er en fuldstændig vanvittig bedrift, og det er aldrig sket før.”

Jeg fældede en tåre efter VM-finalen…

”… på grund af rejsen, jeg har været på. Jeg har misset nogle slutrunder før på grund af skader og var uheldig med at få en lille forstrækning i læggen inden første kamp. Så at komme tilbage og lave det comeback i turneringen, det var meget overvældende.”

Nikolaj Jacobsen er…

”… verdens bedste træner. Jeg synes, den måde, han er kommet ind på landsholdet og først og fremmest har taget over og gjort det på sin måde, har været med til at skabe en vindermentalitet på vores hold.”

Skader får mig ikke til at give op, fordi...

”… jeg ikke er typen, der giver op. Jeg har altid kastet mig direkte ud i udfordringer og har aldrig nogensinde stoppet, før jeg har nået mit mål. Og jeg er sikker på, det også er den vilje og indstilling, der har gjort, at jeg ikke er blevet slået ud af de skader, jeg har været udsat for.”

Min bedste kamp nogensinde var…

”… jamen, set på de 30 minutter, jeg spillede i VM-finalen, så er den selvfølgelig frisk i erindring og klart oppe i toppen af de præstationer, jeg har leveret i min karriere. Både på grund af præstationen, men også på grund af omstændighederne. At kunne levere den indsats i en VM-finale, det er specielt.”

Det bedste ved at komme hjem til Bjerringbro-Silkeborg bliver…

”… at komme hjem til familie og venner. Man går generelt glip af mange ting som sportsmand - også selvom man bor i Danmark. Men det er noget andet at være tæt på sin familie og venner og være en del af fællesskabet.”

Det bedste ved at spille på landsholdet er…

”… at repræsentere sit land, som er det ypperste, man kan komme til. Det kammeratskab og sammenhold, vi har på landsholdet og har haft de seneste år, er helt unikt og meget specielt at være en del af.”

Hvis jeg ikke spillede håndbold, ville jeg håbe, at jeg var godt i gang med at studere medicin eller allerede var blevet læge. Jeg var faktisk begyndt, inden jeg fik tilbud fra Kiel.

Mit bedste råd til unge håndboldspillere er…

”… at forsøge at nyde det og have det sjovt. Det er klart det bedste råd, jeg kan give. Og huske på, at der også er et liv uden for håndbolden.”

Når jeg ikke spiller håndbold, så…

”… er jeg familiefar. Og så elsker jeg også at spille golf om sommeren.”

Hvis de ringer fra ’Vild med dans’, så svarer jeg…

“... nej. Jeg har jo lidt set det fra siden, og jeg ved, hvor svært det er, når man står med en håndboldkarriere ved siden af. Det kommer ikke til at ske.”

Min livret er…

”… der mange af. Jeg er madelsker. Så jeg har ikke lige noget som fine dining på menuen eller noget af det der. En af de gode gamle klassiske retter, der står øverst på min liste, er sådan en god omgang mørbradgryde. Det slår aldrig fejl. Men jeg kan spise alt slags mad.”

Hvis jeg ikke spillede håndbold, så…

”… ville jeg håbe på, at jeg var godt i gang med at studere medicin eller allerede var blevet læge. Jeg var faktisk begyndt, inden jeg fik tilbud fra Kiel. Men fordi der er så mange praktiske fag og mødepligt, blev det for svært. Så det droppede jeg og forsøgte at forfølge drømmen om en håndboldkarriere i udlandet. Så idéen er nok lagt lidt på hylden nu. Men nu har jeg skrevet en lang kontrakt med Bjerringbro-Silkeborg, og man ved aldrig, hvordan tingene ændrer sig, når man engang er færdig.”

Mit forbillede er…

”… Tom Brady og Tiger Woods, hvis det er generelt inden for sport. I håndbold er det Nikola Karabatic."

I vidste ikke om mig, at...

”… der også er en gamer gemt i mig. Jeg har gamet Call of Duty, nærmest siden det udkom for første gang, da jeg stadig boede hjemme. Så det har fuldt mig gennem tiden. Der har dog været lidt pause hist og her, og lidt med nogle børn og så videre, der har gjort det lidt sværere at få tid til det. Men det er lidt en guilty pleasure for mig.”

Facts

  • Navn: Rasmus Lauge.

  • Alder: 31 år.

  • Sportsgren: Håndbold.

  • Klub: Veszprem i Ungarn. Fra sommer 2023 Bjerringbo-Silkeborg.

  • Bedste resultat: VM-guld i 2019 og 2023. EM-guld i 2012. 

  • Detaljen: Rasmus Lauge var begyndt at studere medicin, inden der kom et tilbud fra Kiel. Selvom han dengang droppede studiet, udelukker han ikke, at hans øgenavn 'Lucky Lauge' en dag kan blive til 'Doktor Lauge'.

Flere nyheder