Mange fodboldglade piger i get2sport-foreninger

DIF get2sport har stort fokus på at få flere piger med i foreningsidrætten. Især i fodbold vælter pigerne ind i DIF get2sport-klubberne. Det kunne i den grad ses til fodboldstævnet Guldsmedens Get2sport Cup, der fandt sted i slutningen af januar.
{{$root.dict.newsWrittenBy}} Malte Storm Madsen
31. jan 2024
DIF get2sport har stort fokus på at få flere piger med i foreningsidrætten. Især i fodbold vælter pigerne ind i DIF get2sport-klubberne. Det kunne i den grad ses til fodboldstævnet Guldsmedens Get2sport Cup, der fandt sted i slutningen af januar.

”I tager angrebet, og I tager forsvaret!”

En stor gruppe piger tripper i en rundkreds for at komme ind og spille kamp. I midten står Berfin Tas og Melisa Safran, som er trænere for Ishøj IF’s U12 piger. De instruerer holdet i, hvem der skal spille fra start, men samtidig forsikrer trænerparret pigerne om, at alle nok skal få spilletid.

”Hep – kom, kom, kom!”. Berfin og Melisa sætter pigerne i fuld sprint ned mod baglinjen. Holdet er klar til kamp.

Siden 2019 er antallet af piger i get2sport-foreninger, der begynder til fodbold, fordoblet. Og til dagens fodboldstævne i Hafnia-Hallen, som er sponsoreret af Guldsmeden Hotels, er denne udvikling i den grad til at se, idet hele 40 pigehold er tilmeldt stævnet.

"I DIF drømmer vi om, at alle børn skal have mulighed for at dyrke sport. Og DIF get2sport bidrager til, at børn fra udsatte boligområdet kan komme ud og dyrke sport.” - siger Kenneth Plummer, bestyrelsesmedlem I DIF

Igennem de seneste år har DIF get2sport haft et stort fokus på at få flere piger fra udsatte boligområder med i foreningsidrætten. Og Ishøj-træneren Berfin Tas lægger da heller ikke skjul på, at DIF get2sport har været vigtig for pigefodbolden i Ishøj IF:

”Get2Sport støtter os som klub. Det har en stor betydning for os, fordi vi modtager en masse ressourcer. Get2Sport har hjulpet os med at fokusere mere på piger og kvinder.”

Bestyrelsesmedlem i DIF, Kenneth Plummer, er også til stede ved dagens Guldsmedens Get2sport Cup, og han er begejstret for det flotte fremmøde:

”Det er fantastisk at se alle de her små piger og drenge rundt omkring fra København og forstæderne møde hinanden i Hafnia-Hallen. I DIF drømmer vi om, at alle børn skal have mulighed for at dyrke sport. Og DIF get2sport bidrager til, at børn fra udsatte boligområdet kan komme ud og dyrke sport,” siger Kenneth Plummer.

Der deltog i alt 700 børn til det store DIF get2Sport-fodboldstævne i Hafinia Hallen i København. 

Hvad er DIF get2sport?

Formålet med DIF get2sport er at sikre et velfungerende idrætsforeningsliv ved at aflaste de frivillige kræfter i idrætsforeninger i de udsatte boligområder, så de frivillige kan koncentrere sig om træningen og klubdriften i stedet for at sande til i praktiske og sociale problemer.

Midlet er først og fremmest at styrke de frivillige kræfters vilkår i foreningerne, så disse frivillige har lyst, evner og ressourcer til at være frivillige ledere og trænere for områdets børn og unge. For uden de frivillige kræfter ville der ikke være et foreningsliv til områdets børn og unge.

DIF get2sport-indsatsen er nødvendig, da der er en række særlige udfordringer for idrætsforeninger i udsatte boligområder.

Du kan læse mere om DIF get2sport her

Flere nyheder