DIF innovation Lab klar med Sportstech katalog

Digital medlemsrekruttering, undervandskameraer og en række forskellige platforme, der kan optimere træningen og helbred. Det og meget mere kan man finde i et nyt Sportstech katalog fra DIF Innovation Lab. Ideen med kataloget er at give et overblik over de seneste nyeste tendenser indenfor digitale løsninger til forbund og idrætsforeninger.
{{$root.dict.newsWrittenBy}} Rikke Hemmingsen
14. mar 2024
Digital medlemsrekruttering, undervandskameraer og en række forskellige platforme, der kan optimere træningen og helbred. Det og meget mere kan man finde i et nyt Sportstech katalog fra DIF Innovation Lab. Ideen med kataloget er at give et overblik over de seneste nyeste tendenser indenfor digitale løsninger til forbund og idrætsforeninger.

Med 96 sider papir kan der bygges en bro. Det er i alt fald håbet fra folkene bag Innovation Labs nye sportstech katalog, der indeholder en kort omtale og links til i alt 82 sportstechløsninger, så det i fremtiden vil være lettere for virksomheder og idrætsverdenen at finde hinanden. For Innovation Lab er kataloget nemlig et eksempel på den bro, som initiativet dagligt forsøger at være mellem start-ups og virksomheder på den ene side og sportens verden på den anden.

 ”Jeg håber, at kataloget kan give forbundene og idrætsforeningerne en øget indsigt i, hvad teknologien kan hjælpe lige præcis deres atleter, trænere og ledere med og samtidig give det overblik, som vi ved flere har efterspurgt,” siger Niels Henrik Sørensen, der er chef for Sportstech hos Danmarks Idrætsforbund.

Kataloget er inddelt i tre hovedkategorier, hvorunder de forskellige teknologier er præsenteret. ”Aktivitet og præstation” dækker over både hardware som eksempelvis 3Dprintede såler og benskinner samt beskyttelse til atletens hoved, men også software i form af apps til måling og analyse samt digitale platforme, redskaber og guides til blandt andet træning og præstationsforbedring. Anden hovedkategori hedder ”Fanoplevelser” og er blandt andet digitale platforme, der formidler nyheder og streamingtjenester eller giver adgang til køb og salg af merchandise. Under denne kategori er de virksomheder, der laver virtuelle spil koblet til udfaldet af rigtige fysiske sportsbegivenheder også at finde. Tredje kategori ”Administration og styring” indeholder som navnet antyder løsninger til at administrere og styre sportsbegivenheder eller -faciliteter.

Kataloget der fortsætter med at udvikle sig

Kataloget er den første af sin slags, men af den type, der aldrig vil være helt færdigt, fordi nye ideer og teknologier til glæde og gavn for sportens verden løbende vil spire frem.

”Formålet med kataloget er at skabe et struktureret overblik over de mange muligheder, som teknologien bringer med sig. Det er en første version, som løbende vil blive udbygget med flere og nye løsninger som entrerer markedet. Derudover ønsker vi at promovere alle de spændende virksomheder indenfor sportstech industrien,” forklarer Niels Henrik Sørensen.

Netop derfor hører Thomas Rovsing Lauritzen, der har arbejdet med kataloget, gerne fra både forbund og idrætsforeninger, der bruger en ny teknologi, som ikke er at finde i kataloget. Håbet er, at hvis et forbund eller en idrætsforening har glæde af en teknologi eller hardware, som Innovation Lab endnu ikke kender til, så kan den viden bruges til glæde for flere. Du er velkomme til at skrive til Thomas på trol@dif.dk.

Flere nyheder