Færre svindlersager

Færre svindlersager

Politiet takker foreningslivet for at hjælpe til fald i svindlersager.
{{$root.dict.newsWrittenBy}} Jacob Andersen
6. maj 2024
Politiet takker foreningslivet for at hjælpe til fald i svindlersager.

Politiet - nærmere betegnet National enhed for Særlig Kriminalitet -  takker nu det danske idræts- og foreningsliv for et godt samarbejde i forhold til at advare idrætsforeningernes medlemmer mod it-kriminalitet og i særdeleshed CEO-Fraud (de såkaldte svindlermails).

Takken kommer på baggrund af en netop lanceret rapport fra Nationalt Center for It-Kriminalitet (NCIK). Årsrapporten har til formål at belyse udviklingen inden for it-kriminalitet - herunder udviklingen i anmeldelsestallene. Ifølge rapporten modtog NCIK 35.254 anmeldelser i 2023. Det er det højeste antal anmeldelser nogensinde, og svarer til en stigning på 30 procent i forhold til 2022. Men årsrapporten indeholder en god nyhed! Antallet af CEO-Fraud anmeldelser i foreningslivet er faldet i 2023, og er fortsat faldende i første kvartal af 2024.

”Tusinde tak for at være med til at dele budskabet om CEO-Fraud. Meget tyder på, at det har haft en positiv og forebyggende effekt i foreningerne, så jeres hjælp er i den grad værdsat," lyder det i en takkemail fra Politiet til DIF og en række andre organisationer. 

Rapporten om it-kriminalitet i 2023 kan læses her 

 

Flere nyheder