Hvor er du fra?

Alle danske OL-atleter har mere eller mindre fået deres sportslige opdragelse i det danske foreningsliv. En af verdens bedste sejlsportskvinder Anne-Marie Rindom er ingen undtagelse. Her ser hun tilbage på de første år af sejlerkarrieren.
{{$root.dict.newsWrittenBy}} Jacob Andersen
11. jul 2024
Alle danske OL-atleter har mere eller mindre fået deres sportslige opdragelse i det danske foreningsliv. En af verdens bedste sejlsportskvinder Anne-Marie Rindom er ingen undtagelse. Her ser hun tilbage på de første år af sejlerkarrieren.

Vi har alle rødder et sted. Det har Anne-Marie Rindom også. For hende begyndte sejlsportseventyret på havnen i Horsens Sejlklub. Det kunne næsten ikke være anderledes, for hendes familie var en rigtig sejlerfamilie.

”Jeg tror, jeg var med ude at sejle første gang, da jeg var 14 dage gammel, så det faldt ret naturligt, at jeg også ville sejle, da jeg blev lidt større. Jeg begyndte i klubben, da jeg var omkring seks år,” siger Anne-Marie Rindom. Ligesom så mange andre store danske sejlsportsstjerner gennem tiden, lærte hun at sejle i en optimistjolle.

”Det var et lille badekar. En fin rød båd, som min far havde købt til mig for omkring 50 kroner eller noget i den stil,” siger Anne-Marie Rindom med et stort smil.

"”Det var skræmmende at sidde alene ude i sådan en jolle” - OL-guldvinder Anne-Marie Rindom

”Jeg var meget nervøs første gang, at jeg skulle ud at sejle i optimistjollen. Det var skræmmende at sidde alene ude i sådan en jolle. Men da jeg kom ind igen, var jeg vildt stolt af mig selv,” siger Anne-Marie Rindom, som hurtigt begyndte at vise talent på vandet.

”Da jeg var 11 år, blev jeg udtaget til EM i optimistjolle. Det var ligesom et lille gennembrud. Der kan jeg huske, at jeg første gang tænkte: ’Wow, det er vild det her’.”

Verdensmesterskaber

Vildt er det da også blevet for Anne-Marie Rindom. ’Badekarret’ fra de unge år er skiftet ud med en hurtig laser radial jolle, og hun har haft en hæsblæsende karriere, der blandt andet tæller fire verdensmesterskaber: 

Den erfarne laser radial-sejler vandt i Rio 2016 bronze, og den medalje blev i Tokyo skiftes ud med en medalje af guld efter et nervepirrende drama.

Dén guldmedalje er noget, har hun drømt om lige så længe, hun kan huske. Så at vinden en OL-guldmeldaje var uden tvivl en stor milepæle i hendes sportslige karriere. Spørgsmålet er,  om hun kan gøre det igen til OL i Paris. Det må vi  se. 

Anne-Marie Rindom

Sportsgren: Sejlsport, laser radial

Født
: 14. juni, 1991

Klub
: Horsens Sejlklub

Bedste resultat:
VM-guld i 2015,  2019, 2022, 2024 OL-bronze i 2016 og OL-guld i 2021. 

Kåret til World Sailor of the Year af den international sejlsportsunion World Sailing i 2019.

OL-deltagelse: Tokyo 2021, 2016 i Rio, 2012 London

Flere nyheder