Udstillinger

Museet har gennem tiden og aktuelt lavet udstillinger for at give spændende indblik i idrætshistoriske personer og begivenheder. Herunder er et par stykker udvalgt og beskrevet for at give indblik i samlingen og formidlingen af den.
Museet har gennem tiden og aktuelt lavet udstillinger for at give spændende indblik i idrætshistoriske personer og begivenheder. Herunder er et par stykker udvalgt og beskrevet for at give indblik i samlingen og formidlingen af den.

Idrættens historie frem i lyset

DIF Museum har løbende haft forskellige udstillinger både i Idrættens Hus og genstande som del af udstillinger andre steder. I Idrættens Hus er der mulighed for at mærke historiens vingesus med historiske billeder fra det første moderne OL. Der er udstilling om opstarten af DIF i kælderen i Hus C. Desuden er sportens Hall of Fame placeret rundt omkring på gangene. I indgangspartiet hænger den flotte firer uden styrmands-båd fra 1964 - den første danske Guldfirer. Se herunder et udpluk fra nuværende og tidligere udstillinger og en liste med tidligere udstillinger.

DIF's begyndelse

Foran indgangen til museets kontor og bibliotek er en af de permanente monstre blevet udsmykket med en udstilling omkring dannelsen af Danmarks Idrætsforbund. Her kan du blandt andet læse om stiftelsen af forbundet, de første love og de første officielle mesterskabsmedaljer. 

 

Se denne aktuelle udstilling ved nedgangen til kælderen ved Hus C. Der vil løbende komme flere udstillinger i flere montre

Se flere billeder under

Udstilling om OL i Tokyo 1964

I sommeren 2021 var denne udstilling at finde i foyeren i Idrættens Hus.

Tokyo var første gang vært for OL i 1964, som var en stor sejr for landet. Der blev produceret flotte, moderne og ikoniske plakater, som indgik i den udstilling, som DIF Museum bidrog med i foyeren i Idrættens Hus. Her kunne du både se jakker fra åbningen af OL-byen, deltagermedaljer og-badges, soveniers og billeder fra åbningen. Sammen med var den nye OL-kollektion til OL i Tokyo 2021 udstillet. I loftet hænger i forvejen guldfireren fra OL i Tokyo 1964, som du også kan læse mere om længere nede på siden her.

Udstillet OL-fakkel fra London

Den smukke olympiske fakkel fra OL i London 2012 er udstillet på DIF Museums bibliotek i kælderen i Hus C i Idrættens Hus. Det er nr. 1 ud af 204. Tryk på linket herunder for at komme til kontaktsiden, hvis du vil lave en aftale med daglig leder om at besøge biblioteket.

Kontakt DIF Museum

Udstillingsmæssige aktiviteter

Herunder er listet en række af DIF museets tidligere udstillinger i kronologisk rækkefølge.

  • 2004, udstilling på Nationalmuseet (udlån af effekter): "Hurtigere, højere, stærkere - de olympiske lege gennem 3000 år
  • 2009, udstilling på Københavns Universitet: "OL's udvikling fra London 1908 til London 2012"
  • 2009, udstilling på Københavns Rådhus i samarbejde med IOC
  • 2009, udstilling i Bellacenteret om Olympiske Lege i forbindelse med Danmarks Olympiske Akademis session
  • 2011, udstilling i Rådvads Museum i forbindelse med VM i landevejscykling
  • 2011/12, udstilling på Greve Museum (udlån af effekter): "Hvad er målet - idræt i Danmark før og nu"
  • 2012, miniudstilling af OL-materiale i SAS's VIP lounge i Københavns Lufthavn
  • 2012, Første større historiske idrætsudstilling i Idrættens Hus (vist på billedet til venstre)
  • 2013, Cyklingens Hall of Fame i Købmagergades Postkontor (i forbindelse med kulturnatten) (udlån af effekter)
  • 2014 plancheudstilling i Idrætshuset i anledning af 100 året for Idrætshusets indvielse
  • 2015, udstilling i glasgangen mellem Idrættens Hus og Brøndbyhallen i forbindelse med idrætskongressen 5. - 7. marts 2015

Udvalgte billeder (ikke i kronologisk rækkefølge) er vist herunder

Museums-gangen

En række spændende plakater pryder gangen ved museets kontor og bibliotek i kælderen i Hus C i Idrættens Hus. Her fortælles både historien om OL's historie og filosofi, og en række flotte OL plakater hænger på væggene. Måske du også får et glimt af en berømt gul føretrøje? Tag en tur rundt ved aftale med daglig leder Per Leon Jørgensen. Læs mere om DIF museum ved at klikke herunder.

Kontakt DIF Museum

Spørgsmål? Kontakt DIF Museum