Politikker og udspil
DIF's arbejde med verdensmålene
Det er vigtigt, at idrætten vedkender sig sit ansvar for en bæredygtig fremtid – alene vores størrelse (1/3 af befolkningen) forpligter os samtidig med, at det giver os et kæmpe potentiale til at gøre noget og opnå resultater.
11 verdensmål
I DIF har vi set særligt på 11 af målene og spurgt os selv: hvad gør vi allerede? – og hvad kan vi gøre mere. Det sidste spørgsmål refererer til, at det er nødvendigt at gøre mere, for der er jo tale om en forandringsdagsorden, der skal handles på. Det har vi beskrevet i rapporten ”DIF som seriøs verdensmålsspiller”.
Siden vi skrev rapporten har DIF tilsluttet sig Sports for Climate Action Framework. Her forpligter man sig til at arbejde med sit klimaaftryk på systematisk vis og tage steppet fra enkelt-projekter til en gennemgribende gennemgang af klimaaftryk for at kunne bringe det ned. FN har besluttet, at vi skal halvere det inden 2030.
DIF og Verdensmålene
Det systematiske arbejde går ud på løbende:
- at måle DIFs klimaaftryk
- planlægge hvordan vi bringer det ned
- handle!
Hvis du interesserer dig for bæredygtighed, så vil du måske også finde projektet ASAP relevant. DIF arbejder i dette projekt sammen med søsterorganisationer i fem andre lande om at producere værktøjer til andre, der vil arbejde med bæredygtighed.
Idræt og bæredygtighed
Bliv klogere på vores arbejde med klima og bæredygtighed, hvor vi bl.a. har udvidet fokus ved i det nuværende politiske program 2021-2024 også at sætte mål for DIF-idrættens ansvar for klimaet og den grønne omstilling i hele samfundet.