Fokusområde

Idrætsmiljøer for unge

Idrætten har potentiale til at være mere for flere unge

Fra 12-års alderen falder foreningsdeltagelsen støt. Samtidig har unge mere end nogensinde brug for lokale, fysiske fællesskaber til at lære af og modnes i. Og flere unge trænere, frivillige og rollemodeller i klubberne er med til at styrke foreningsidrætten.

Aktiviteter og fællesskaber, der motiverer de unge til at være foreningsaktive
Desværre er idrættens fællesskaber ikke altid klar til at rumme unges behov for fleksible aktiviteter, nye fællesskaber og medbestemmelse. Derfor vil DIF understøtte udviklingen af aktiviteter og fællesskaber, der i højere grad motiverer unge til at være idræts- og foreningsaktive.

VI VIL HAVE FLERE UNGE I IDRÆTTEN GENNEM...

Læs mere om unge

Foreningsidrætten har aldrig spillet en vigtigere trivselsmæssig rolle. Alle undersøgelser viser nemlig, at de unge, der tager aktivt del i foreningsidrætten, helt overordnet har det bedre - både fysisk og mentalt - end de unge, der ikke gør. Og foreningsidrætten tilbyder de unge et tiltrængt og aktivt pusterum fra tilstedeværelsen på sociale medier og fra passiviteten foran en skærm.

DIF's nationale børne- og ungesyn

DIF-idrættens overordnede værdigrundlagog etiske rettesnor for børne- og ungearbejdet.

Fremtidens Idræt for Børn og Unge (FIBU)

Med støtte fra A.P. Møller Fonden arbejder DIF fra 2024-2027 målrettet med at finde nye veje til en stærkere børne- og ungeidræt.

UNges deltagelse og demokratiske involvering i foreningsidrætten

Rapport fra Idrættens Analyseinstitut, der bl.a. undersøger hvilke foreninger under DIF, der især formår at tiltrække og engagere de unge.

Studie: Hvad fremmer trivslen blandt børn og unge i foreninger

Studiet skal bruges til at understøtte FIBU-arbejdet med at udvikle en model for foreningernes arbejde med børn og unges trivsel.