DIF & Team Danmarks

Trænersymposier

DIF og Team Danmark har siden 2017 løbende afholdt fire årlige trænersymposier med henblik på at udbrede ATK-principperne og udvikle dansk talentudvikling. Læs mere her og find datoer for næste trænersymposium. Og så er det oven i købet gratis at deltage.
DIF og Team Danmark har siden 2017 løbende afholdt fire årlige trænersymposier med henblik på at udbrede ATK-principperne og udvikle dansk talentudvikling. Læs mere her og find datoer for næste trænersymposium. Og så er det oven i købet gratis at deltage.

Forår 2025

Vælg mellem:

  • Mandag 12. maj 2025 kl. 10-15, Idrættens hus, Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby
  • Tirsdag 13. maj 2025 kl. 10-15, Gl. Skovridergaard Hotel og konferencecenter, Marienlundsvej 36, 8600 Silkeborg

Forår 2025

Trænerens rolle - Mad, hormoner og udvikling

 

Tema:
Talentudvikling handler ikke kun om træning, teknik og taktik – det handler også om at skabe et udviklingsmiljø, hvor trivsel, ernæring og forståelsen for kroppens udvikling spiller centrale roller. På dette talenttrænersymposium stiller vi skarpt på to essentielle områder, som begge handler om, hvordan du som træner kan styrke dine talenters langsigtede potentiale.

Del 1: Den gode madkultur i et udviklings- og præstationsorienteret talentudviklingsmiljø
Del 2: Påvirker pigers hormonelle status deres træningsudbytte, præstationsevne og risiko for skader?

Del 1: Ernæring til unge idrætsudøvere -fra et trænerperspektiv
Som talenttræner ved du, at præstation ikke kun formes på banen – den formes også ved spisebordet. Men i en tid, hvor maden alt for ofte bliver inddelt i “sundt” og “usundt”, har du en vigtig rolle i at skabe et mere nuanceret og trygt spiserum for dine udøvere.
I denne del af talenttrænersymposiet dykker vi ned i det opdaterede afsnit om ernæring i ATK-bogen og ser på, hvordan du som træner kan være en positiv rollemodel – ikke ved at udstikke kostråd, men ved at skabe en kultur, hvor mad forbindes med energi, restitution og præstation frem for skyld og kontrol.
Du skal ikke være ernæringsekspert, men du bliver klædt på til at stille de rigtige spørgsmål, spotte uhensigtsmæssige tendenser og vide, hvornår det er tid til at inddrage fagfolk.
Målet er at gøre dig tryg i rollen som sparringspartner og støtte for unge udøvere i en hverdag, hvor mad også er en del af talentudviklingen.

Oplægsholdere: Ernæringsfysiolog Cecilie Refsgaard og sportsdiætist Lene Bundgaard, Team Danmark.

Del 2: Påvirker pigers hormonelle status deres træningsudbytte, præstationsevne og risiko for skader?
Når unge piger udvikler sig som atleter, spiller hormonelle udsving en væsentlig rolle. Men hvordan påvirker pigernes hormonelle udvikling deres træningsudbytte, præstationsevne og risiko for skader?
I dette oplæg sætter sportsfysiolog Peter Møller Christensen fra Team Danmark fokus på, hvordan du som træner bedst navigerer i disse spørgsmål med afsæt i videnskabelige resultater.
Du får konkrete indsigter i, hvordan forhold som regelmæssig eller udebleven menstruation og hormonel prævention kan påvirke pigernes udvikling – og vigtigst af alt, en retning for, hvad der bør være i fokus for at skabe de bedste betingelser for den enkelte atlet.

Oplægsholder: Sportsfysiolog Peter Møller Christensen, Team Danmark.

Tilmeldingsfrist mandag d. 5. maj 2025

Trænersymposium for talenttrænere

Vi ønsker at skabe en stærkere kultur med videndeling og erfaringsudveksling, og give trænere ny viden inden for langsigtet talentarbejde. 

Deltagere på trænersymposierne er trænere og andre, der arbejder med talenter i et langsigtet perspektiv.

På trænersymposierne bliver deltagerne mødt af oplæg fra fagpersoner og praktikere indenfor talentudvikling. Derforuden får deltagerne mulighed for at møde og indgå i sparring med engagerede talentudviklere fra andre idrætter.

Kort sagt er formålet at:

  • Opkvalificere talentarbejdet i dansk idræt
  • Skabe mulighed for deling af ny viden og erfaringsudveksling
  • Drøftelse af fagligt relevante temaer

Find og download ATK-bogen her og bliv klogere på de aldersrelaterede træningsprincipper.